2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Ağu

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ağu

Kan bekleyen hastalarımıza yardımcı olmak hepimizin elinde. Kan vermek ve kök hücre bağışı örneği için herkesi Kula Belediyesi önüne bekliyoruz. İyilikte buluşalım.

KULA KAYMAKAMLIĞININ PAYLAŞIMI

Haz

Sonuçlara www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TATİL HEYECANI BAŞLADI

İki ay sürecek olan yaz tatili karnelerin verilmesiyle başladı. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

KAN İHTİYACI VAR!🩸 Sevgili Kulalılar, Tepecik Araştırma Hastanesinde yatmakta olan ATATÜRK ORTAOKULU 8.sınıf öğrencimiz SÜLEYMAN ERAY GÖKGEDİK için kırmızı ve beyaz kana ihtiyaç vardır. Kan grubu AB rh (+) Pozitiftir. Kan grubunuz farklı olsa bile değişim yapılmaktadır. Kan vermeden önce "Süleyman Eray Gökgedik için kan vermek istiyorum." demeniz gerekmektedir. Kan verme araçları 11 Haziran Pazar saat 10.30 ile 19.00 arası ve 12 Haziran Pazartesi saat 09.30 ile 18.00 arasıKula Belediyesi önünde olacaktır. Beyaz kan vermek için Manisa il merkezine gidilmesi gerekiyor. Lütfen duyarlı olalım, kan verelim.

HAYDİ KULA! KIZILAY’A KAN VERELİM

Haydi Kula! Kan bağışına katılalım. Aile üyelerinden bir kişiyi kan vermeye ikna eden öğrencilere madalya verilecektir.

7/B SINIFIYLA GELENEKSEL EBRU SANATINI İCRA ETTİK

7.Sınıflar, "Sanat" temasında yer alan 'Geleneksel Türk Sanatlarından Ebru' metninin içeriğine uygun olarak 7/B sınıfında <Ebru> sanatını icra ettik. Ebru gösterisini sunan öğrencimiz Sueda Kılınç'a ve Türkçe dersi öğretmenimiz Uğur Güçlü'ye teşekkür ederiz.

Haz

2023 LGS Soru ve Cevaplarını görmek için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

LGS'YE GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ

Haz

Okul rehber öğretmenimiz İmdat Şanlı, LGS'ye girecek olan 8.sınıf öğrencilerimizi ve aileleri bilgilendirdi.

ÇEDES PROJESİ KAPSAMINDA DİYARBAKIR İLE KULA ARASINDA KURULAN GÖNÜL BAĞI

Kısa adı ÇEDES olan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında deprem bölgesine yönelik çalışmalarda Kula Atatürk Ortaokulunun kardeş okulu Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Sarmaşık Ortaokulu seçildi.

Atatürk Ortaokulu "Değerler Kulübü" danışman öğretmenleri Elif Aydın ve Kadriye Alişan ile kulüp öğrencileri, kardeş okulları için kendi sevdikleri satranç, mangala, reversi, dokuztaş gibi akıl ve zeka oyunlarını, öykü kitaplarını ve kırtasiye malzemelerini Eğil'e ulaştırdı. Sarmaşık Ortaokulu öğrencileri, hediyelerinin ellerine ulaşmasından sonra fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

6 Şubat'ta yaşanan ve tüm Türkiye'yi büyük bir üzüntüye boğan Kahramanmaraş merkezli depremden fiziksel ve psikolojik olarak etkilenen Sarmaşık Ortaokulu öğrencileri için Atatürk Ortaokulu Değerler Kulübü üyeleri kendi kalemlerinden duygu dolu satırlar içeren mektuplarını da kardeş öğrencilerine gönderdiler.

ÇEDES Projesi ile iki şehir arasında bir gönül bağı kurulmuş oldu. Danışman öğretmenler, "Bu proje basit bir yardımlaşma projesi değil. Öğrencilerimizin empati yeteneklerini geliştiren, coğrafyası ve koşulları farklı iki bölge insanının bütünleşmesini sağlayan ve zorlukları birlikte göğüslememizi sağlayan bir dayanışma örneğidir." ifadelerini kullandılar.

2023 BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

Bursluluk sınav kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/45/09/731183/dosyalar/2023_05/31094235_IOKBS_2023.pdf